Jag är uppväxt i Östersund där jag redan fem år gammal började sjunga i kör och uppträda som solist, främst i olika kyrkor och skolsammanhang. Mitt intresse för sång och musik resulterade att jag gick tre år på Musik estetiska programmet med inriktning sång, på Palmcrantzskolan i Östersund.

Efter bland annat några år av studier utomlands, gick jag den två år långa KY- utbildningen (Kvalificerad yrkesutbildning) Musik och Media på Institutet för Tro och Musik, Huskvarna. Från augusti 2008 till januari 2013 utbildade jag mig vidare till sångpedagog och musiklärare på Högskolan för scen och musik, Göteborg.

Under dessa år har jag undervisat både enskilda sångelever och sångelever i grupp samt varit verksam med sång och musik inom kyrkan. Jag har även undervisat i sång på Medborgarskolan samt Folkuniversitet i Göteborg.

Sångmässigt har jag rört mig inom olika genrer, bland annat inom pop, blues, musikal, jazz, rock och klassiskt. De senaste åren har jag ofta varit anlitad som sångerska på vigslar, dop, begravningar och fester.

Sångpedagoger jag studerat sång för är Agneta Borgh, Lars ”Lisa” Andersson, Karin Bengmark och Marianne Khoso.

  • KONTAKT Mail: info@lindajonssonssangstudio.se | Tel: 0705 - 831 221 | www.facebook.com/lindajonssonssangstudio.se